Pages

Sunday, August 31, 2014

Panduan Bebas HUTANG!

ANDA BERHUTANG?

Ya? Bukan anda sahaja. Saya dan orang lain juga berhutang. Jadi, tak perlu malu. Berhutang adalah lumrah dewasa ini. Kalau hendak beli kereta, kita terpaksa berhutang. Kalau hendak beli sebuah rumah, kita juga terpaksa berhutang. Malah kalau hendak membiayai pengajian anak-anak juga, kita juga terpaksa terpaksa berhutang. Kita juga berhutang untuk memiliki keperluan-keperluan lain. Kecualilah jika anda seorang JUTAWAN. Jutawan yang tidak kisah belanjakan sedebak duit untuk memiliki apa yang diingini.

Tetapi MALANGNYA, anda, saya dan kebanyakkan daripada KITA BUKANLAH SEORANG JUTAWAN!

Ramai daripada kita seringkali mengalami masalah kewangan akibat berhutang. Semasa kita berhutang, kita memang sudah mengira-ngira akan mampu membayar hutang-hutang tersebut. Tetapi sampai satu ketika, tanpa disangka-sangka pengiraan yang kita fikir realistik satu masa dahulu bersandarkan andaian-andaian yang munasabah ketika itu rupa-rupanya tersasar.

Akibatnya kita TIDAK MAMPU LAGI MEMBAYAR HUTANG-HUTANG tersebut. Mungkin ini disebabkan oleh komitmen yang semakin bertambah (anak-anak yang semakin bertambah dan membesar yang menuntut belanja yang lebih tinggi setiap bulan dan lain-lain), sementara pendapatan setiap bulan pula hanya naik sedikit atau tidak naik-naik saban tahun, ditambah pula dengan kos sara hidup yang semakin meningkat (harga barang dan perkhidmatan yang semakin naik setiap tahun) dan senario paling buruk bila kita kehilangan pekerjaan tanpa diduga. Minta dijauhkan TETAPI INILAH KEMUNGKINAN REALITINYA!

Bila kita berhadapan dengan situasi begitu, kita akan cuba menambahkan pendapatan. Tetapi selalunya GAGAL! Kita mula akan membuat pinjaman peribadi yang jika tidak kena caranya akan menyebabkan masalah kewangan kita semakin serius. Akhirnya kita mula mencari Ah Long. Dan ini akan menyebabkan masalah kewangan kita berada pada tahap koma menunggu maut!

Mahu tidak mahu kita PERLU melakukan sesuatu untuk menguruskan hutang-hutang itu SECEPAT MUNGKIN! Ini AMAT PENTING supaya kewangan kita lebih terjamin pada masa hadapan.

Persoalan UTAMA sekarang ialah : BAGAIMANA?

Anda mahu tahu JAWAPANNYA? Saya juga dahulu mahu tahu jawapannya. Berasap kepala saya memikirkan jawapan kepada soalan itu. Tanpa disangka-sangka selepas melayari internet pada satu hari saya terjumpa e-book PANDUAN BEBAS HUTANG ini. Semua jawapan kepada soalan itu ada di dalam e-book PANDUAN BEBAS HUTANG ini.

E-book PANDUAN BEBAS HUTANG ini ditulis oleh seorang perunding kewangan yang hebat. Harganya juga amat berpatutan yang saya fikir TERLALU MURAH berbanding penyelesaian yang dapat diberikannya bagi membebaskan kita daripada hutang. Bukan RM200! BUKAN RM150! BUKAN juga RM100! TETAPI dengan hanya ..........

v
v
v
v
v
v
v
v
v

RM 30 SAHAJA!
(Peluang ini terhad. Hanya dibuka untuk beberapa orang terawal yang membeli e-book ini. Selepas itu harga kemungkinan tidak lagi semurah ini)

Jika anda mahu bebas hutang demi kelegaan kewangan pada masa hadapan, inilah e-book yang MESTI ANDA DAPATKAN! CEPAT BERTINDAK SEBELUM HUTANG MENGEJAR ANDA!

SEGERA dapatkan e-book PANDUAN BEBAS HUTANG di sini : 

Sila klik pautan ini ----------------> Saya Mahukan E-Book Panduan Bebas Hutang!Selamat Bebas Hutang!No comments:

Post a Comment