Pages

Tuesday, September 23, 2014

Buat DuitKawan, ini realiti! Bukan Fantasi!

Bahawa kos sara hidup rakyat Malaysia semakin hari semakin meningkat. Ini bukan kata aku sahaja tetapi diakui oleh kerajaan juga. Baca Di SINI dan DI SINI. Ianya pahit untuk ditelan tetapi begitulah realitinya.

Dulu jika bawa RM50 ke pasar, kita boleh beli macam-macam. Tetapi sekarang dengan RM50 yang sama, kita hanya boleh dapat separuh atau kurang lagi daripada kuantiti barang yang kita beli dulu. Dulu ikan termenung boleh dapat RM4 sekilo. Sekarang mana nak dapat RM4 sekilo dah. Kurang-kurang pun RM7sekilo.Seminggu lepas naik sampai RM12 sekilo! Itu baru ikan kembung. Belum lagi ikan bawal, tenggiri, nyok-nyok, siakap, ketam, udang, sotong dan lain-lain. Dan itu baru ikan. belum lagi keperluan lain termasuk perkhidmatan, pelajaran dan sebagainya.

Pendek kata, semua benda naik mendadak.

Kalau semua benda naik mendadak dan diimbangi dengan gaji yang naik mendadak saban tahun, bolehlah diterima juga. Tetapi yang malangnya gaji naik ciput tapi barang naik mendadak-dadak. Jadi ramailah yang menjalani hidup paras hidung. Sampai hujung bulan duit dalam akaun bank pasti kosong. Silap-silap duit dalam akaun bank sudah kosong belum pun samapai cukup bulan. Terpaksalah tebal muka minta berhutang sana sini.

Aku pernah tanya seorang kawan yang menetap di Lembah Kelang. Berapa gaji yang diperlukan untuk hidup SELESA (bukan mewah ya, kawan-kawan) di Lembah Kelang? Jawapannya mengejutkan aku."RM5000 masih paras hidung, bang. Kalau nak selesa gaji laki bini mesti sekurang-kurangnya RM6000 ke RM7000 ke atas. Rumah, kereta, pusat asuhan anak, susu, pampers, belanja anak sekolah, tol dan macam-macam lagi semua mahal bang." Kat tempat aku ni terus terang aku kata RM4000 sudah boleh hidup selesa. Mungkin juga tempat korang sama macam tempat aku. Tetapi kita tak boleh rasa selamat dengan keadaan ini kerana ia tidak mungkin kekal begitu selama-lamanya. Dari tahun ke tahun kos sara hidup di tempat kita ni pasti naik juga. Dan  RM4000 yang pada masa sekarang boleh hidup selesa di tempat aku dan korang ni akan berubah menjadi paras hidung pula. Bila sampai ketikanya nanti semua ceruk di dalam negara kita ini akan menjadi Lembah Kelang!   

Kawan, ini realiti! Bukan Fantasi!

Untuk mengatasi masalah kos sara hidup yang tinggi itu, ramailah daripada kita yang terpaksa membuat sesuatu untuk menambahkan pendapatan. Kerja part-time sampai anak bini terabai, buat over-time sampai lenguh kaki badan, buat bisnes online yang hidup segan mati tak mahu, buat MLM yang selalunya terkandas di tengah jalan kerana produk yang susah hendak dijual dan maintainance yang tinggi setiap bulan, sertai skim cepat kaya, tak kiralah skim cepat kaya, skim ponzi dan sebagainya, yang akhirnya bukan mengayakan tetapi memapakan lagi dan macam-macam lagi. Tetapi hasilnya tetap sama - hidup kita masih di paras hidung!

Mahukah kawan-kawan jika aku tunjukkan satu bisnes yang modalnya amat rendah iaitu tidak sampai RM100 tetapi pulangannya boleh mencecah ratus, ribu, belas ribu, puluh ribu, ratus ribu dan mungkin juta sekalipun? Pendapatan yang akan naik dan sentiasa naik setiap bulan dan yang paling bagus ialah ia boleh diwarisi oleh keluarga jika kita mati. Kawan, aku tak cakap sesuatu yang fantasi, ini realiti!    

Peluang yang menakjubkan ini sudah pun direbut oleh ramai orang. Kali ini kawan bertuah kerana ditunjukkan peluang ini juga. Terpulang sama ada kawan mahu kekal hidup paras hidung atau sebaliknya.

Tetapi bayangkan apa yang kawan-kawan boleh buat jika hidup selesa atau mewah?

- Tiada masalah untuk bayar sebarang bil (elektrik, air, ASTRO, telefon dan lain-lain)
- Tiada masalah hendak beli apa pun - kereta, rumah, tanah dan sebagainya
- Tiada masalah hendak bawa keluarga melancong ke mana pun - Paris, London, New York dan sebagainya.
- Tiada masalah hendak pergi umrah dan haji berapa kali pun
- Dan yang paling penting kawan-kawan tiada masalah hendak bersedekah, berwakaf dan lain-lain.

Jadi kawan-kawan, aku amat, amat sarankan korang sertai bisnes hebat ini. Aku jamin jika korang bersungguh-sungguh, In Sha ALLAH korang akan jadi salah seorang daripada ramai yang sudah berjaya di dalam bisnes hebat ini.

Telefon / SMS / Whatsapp aku di 01114237947@01118549706 atau Klik DI SINI untuk maklumat lanjut tentang bisnes ini.

Selamat Berjaya kawan.

Ikhlas,
Fitri Hussin

p/s : "Peluang yang besar itu datang secara tiba-tiba....... datang tidak menentu masa...... datang disaat kita kesempitan atau kesusahanNilailah peluang itu dengan secara bijaksanaRebutlah peluang yang besar itu, kerana peluang yang besar itu boleh berlalu dengan tiba-tiba. Jangan jadikan seribu alasan untuk tidak merebut peluang yang besar itu!” - Hamka -


No comments:

Post a Comment